Jag själv, Wilma och hennes dotter Hippie vid grytet i Skogstibble 2007

KENNELHISTORIA

🙂 Jag heter Britt Pereira och bor i Solna och min kennel heter Emblazy's och jag hade min första kull Parsonvalpar 1995.

År 1993 bestämde jag mig för att köpa en rasren hund så jag kunde följa med min syster på utställningar och själv ställa ut med en egen hund.
En tik skulle det vara för mitt mål var att skaffa kennel och föda upp hundar, frågan var bara vad ville jag ha för ras???

Jag bläddrade i hundsport och såg att Parson (Jack) Russell Terrier blivit godkänd i SKK, det var ju en sådan hund jag haft på 60-talet då mina barn var små, men då hette rasen Jack Russel, det var världens trevligase och roligaste hund, som var med mig och barnen överallt!
Så då bestämde jag mig att en Parson skulle det bli!

Det fanns en kull i hela Sverige i Gamla Stan/Stockholm hos Lotta Reifenberg och Lisa Dumoulin och vilken tur, det var två tikar och den ena tiken hette "EMBLA" och HON BLEV MIN!!!!

Jag hade redan en underbar vovve hemma som var blandras mellan Pudel och Sheltie som hette "LAZY" och hon tog sig an Embla som sin egen valp!
Men så skulle jag ha ett kennelnamn också och skrev sida upp och sida ner med olika förslag på namn!
Plötsligt slog det mig att mitt kennelnamn fanns ju precis framför mig ögonen på mig, mina hundar "Embla och Lazy" ja just, det blev EMBLAZY'S.

Nu finns inte Embla och Lazy här hos mig längre men dom finns med mig i mitt hjärta och mitt minne så länge jag lever i prefixet "EMBLAZY'S".

Britt Pereira
Ankdammsgatan 5 E
171 43 Solna
Tel: 0046 (0)8 839773
Mobil 0046 (0)73 5127407
Mail:
emblazys@gmail.com